Hypoaspis-rovkvalster mot sorgmyggor

Pris med rabatt
Pris 245,00 kr
Rabatt

Valfria tillbehör & extradelar

Välj storlek

Pris med rabatt
Pris 245,00 kr
Rabatt

Delbetala fr. 20 kr /mån* i samarbete med Collector Välj variant av produkt först
alla priser är inklusive moms

Hypoaspis kan användas både förebyggande och för bekämpning av sorgmyggor, vattenflugor, tripsarter som har sina puppstadier i jorden. Den kan ses lite som en allätare. Hypoaspis fungerar även utmärkt mot hönskvalster som kan drabba hönsen i hönshuset.

Hypoaspis är ett litet nyttodjur som lever i och på jorden. Den är ca 1 mm lång och brun som vuxen. Den trivs bäst i temperaturer mellan 15-30 grader. Hypoaspis klarar inte under 12 grader. Hypoaspis lever av många olika skadedjur som har ett eller flera stadier i jorden, t.ex:

  • Sorgmygga
  • Vattenflugor
  • Tripsarter
  • Collemboler (hoppstjärtar)
  • Hönskvalster.

Både de vuxna och nymferna är aktiva i bekämpningen av skadedjur. Hypoaspis är snabb och jobbar aktivt redan vid utsättningen, men eftersom Hypoaspis endast bekämpar skadedjur i jorden så kan de ta några veckor innan de märks effekt.

Hypoaspis lever kvar i krukväxten så länge det finns föda, men den kommer dö ut så fort maten (alltså skadedjuret) försvinner en längre period eller om jorden kraftigt torkar ut.

Bruksanvisning
Hypoaspis bör sättas ut direkt efter mottagning av leverans där bekämpning önskas. Den kan användas året om när temperaturen är över 15 grader. Om nödvändigt så kan Hypoaspis förvaras en kortare period innan utsättning vid en temperatur runt 15 grader.

Norge

Denna vara skickas ej till Norge.


Tips mot sorgmyggor

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.