Nyttodjur mot Ullus

Pris med rabatt
Pris 269 kr
Rabatt

Valfria tillbehör & extradelar

Välj storlek

Pris med rabatt
Pris 269 kr
Rabatt

Delbetala fr. 22 kr /mån* i samarbete med Collector Välj variant av produkt först
alla priser är inklusive moms

Det finns flera olika arter av ullöss och de angriper gärna våra "gröna växter".

Ullus-nyckelpigor, Cryptolaemus, är brun/svart i färgen och ca 4mm lång. Både larven och den vuxna nyckelpigan äter alla arter av ullus. Bäst trivs nyckelpigorna vid en temperatur runt 20 grader, är det kallare så rekommenderas det att istället använda guldögonsländelarver för att bekämpa ullusen.

OBS! Är växten behandlad med kemikalier kan detta vara skadligt för nyckelpigorna.

Bruksanvisning

Öppna försiktigt burken vid de angripna växterna. Ta upp pappersremsorna och lägg ut dessa på bladen.

Observera att de vuxna nyckelpigorna kan flyga. De brukar vara lugnare och mindre flygbenägna när det är mörkt, så ett tips är att sätta ut dem då. Man kan också ha ett fint nät runt växten/växterna så de inte kan flyga ut.

Sätt ut nyckelpigorna samma dag ni får dem. Har ni inte möjlighet att göra detta så kan man förvara dem i mörker, vid en temperatur om 15-20 grader i max två dagar.

Norge

Denna vara skickas ej till Norge.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.