söndag, 21 april 2013 18:45

Odlingsplanering i tunnelväxthuset

Skrivet av

Tunnelväxthus med barnkammaravdelningEfter förra årets odlingar så har vi såklart ett par erfarenheter och tänker planera odlandet lite annorlunda. Det första vi ska göra är att utnytja ytan lite effektivare. Detta genom att ha omväxlande låga och höga odlingskärl i mitten. Vi minskar ner lite på gångarna, framför var allt ytan i början på växthuset väldigt dåligt utnytjad. Så ett par bäddar till och lite snyggare gångar med grus i. 

Snyggt tunnelväxthus
Tunnelväxthus med bra hylla för plantuppdragning

En annan sak som känns vikig är att tänka på plantuppdragning i växthuset. Så  snart det går är det skönt att få ut plantorna, och vi tänker nog försöka förodla mer än vad vi har gjort tidigare. Därför ha vi byggt en liten hylla av gammalt spillvirke som får tjäna som barnkammare. Kommer täcka in den hyllan med ett extra varv fiberduk eller plast om det behövs.

Senast ändrad torsdag, 16 januari 2014 18:18
Daniel Sjöstrand

Daniel Sjöstrand är ägare till GjordNära Tunnelväxthus och passionerad odlare med både växthus och frilandsodlingar.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.
Läs mer... Ok