söndag, 28 april 2013 18:40

Ogrässäkring av växthus

Skrivet av

Förr året fick vi väldigt mycket svårrensat ogräs på ytterkanterna av växthuset, mellan där plasten sluter an mot marken och innan våra odlingslådor. Här är det svårt att böja sig och komma åt och eftersom det inte blir så ofta som vi lyfte upp plasten där så spirade ogräset oväntat bra. Så kan vi inte ha det!

Minska ogräset i växthusetMinska ogräset i växthusetOgrässäkring av växthusetOgrässäkring av växthusetMinska ogräset i växthusetMinska ogräset i växthuset

I år ogrässäkrar vi den kanten genom att häfta på lite gamla fodersäckar längs med hela långsidan. Därefter kastar vi på lite grus så säckarna ligger fint i ytterkant också och sedan tillbaka med plasten igen. Känns riktigt bra, kommer spara en hel del jobb!

Rädisor i växthuse gror snabbtRädisor i växthuse gror snabbtFin värme och bra ljus i växthuset nu. Rädisorna som vi satte förra helgen har redan kommit upp och ringblommorna lika så, dessa plus en del annat gror vi direkt i växthuset utan att ta omvägen om att förgro.

Jordgubbari växthuset blir härligtJordgubbari växthuset blir härligtJordgubbarna har fått sig en välbehövlig rensning. De har kommit igång ordentligt nu och jag tror vi kan hoppas på att få rekordtidiga jordgubbar i vårt växthus.

Våra andra plantor, gurkor, tomater basilika med flera får sola sig ett par timmar vare dag i växthuset innan de får komma in igen framåt kvällen. Det är helt frostfritt inne i växthuset, framför allt under fiberduken, men gurkor och paprikor med flera trivs nog inte så bra med den kalla temperatur som blir på natten. Det märks verkligen skillnad på gurkväxterna nu när de får vara i växthuset på soliga dagar, de växer på sig riktigt fint.

Plantor på solsemester i växthusPlantor på solsemester i växthus Plantor på solsemester i växthusPlantor på solsemester i växthus Plantor på solsemester i växthusPlantor på solsemester i växthus Plantor på solsemester i växthusPlantor på solsemester i växthus Rädisorna sådda direkt under fiberduk i växthusetRädisorna sådda direkt under fiberduk i växthuset Det här är vitlök som vi satte i höstasDet här är vitlök som vi satte i höstas Här ärringblommer som gror direkt inne i växthuset nu.Här ärringblommer som gror direkt inne i växthuset nu. Plantor på solsemester i växthusPlantor på solsemester i växthus Plantor på solsemester i växthusPlantor på solsemester i växthus Gräslöken är också på gång, fast den står inte ens i växthusetGräslöken är också på gång, fast den står inte ens i växthuset

Senast ändrad torsdag, 16 januari 2014 18:20
Daniel Sjöstrand

Daniel Sjöstrand är ägare till GjordNära Tunnelväxthus och passionerad odlare med både växthus och frilandsodlingar.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.
Läs mer... Ok