Håll dig uppdaterad med erbjudanden och nyheter från oss. Vi skickar bara ett par nyhetsbrev per år så din mailkorg kommer inte bli översvämmad.

Tunnelväxthus - Starka växthus som tål nordiskt klimat.
Byggservice för Tunnelväxthus
GjordNära Nyheter - produktnyheter
FAQ - Vanliga frågor om Tunnelväxthus
Aktuella erbjudanden hos GjordNära
Filmgalleri GjordNära
GjordNäras odlignstips & Odlingsdagboken

placering

Ert växthus ska stå på en lämplig plats. Här är våra tips:

Några har kanske turen att fritt kunna välja hur och var växthuset ska stå. När det inte går och det bara finns en passande plats funkar det såklart också, det behöver bara passa lite extra. Ni kommer ändå få en strålande skörd och ett bättre resultat i tunnelväxthuset än med något annat odlingssätt!

Blåsigt väderBlåsig plats
Om växthuset ska stå i en blåsig trädgård är det alltid bäst att försöka bygga det i lä, tex bakom en häck, i närheten av ett hus, eller i en svacka. Finns det inga sådana naturliga skydd ska växthuset placeras med ena långsidan mot den vanligaste vindriktningen.

Om ni planerar att bygga på en blåsig plats så rekommenderar vi att ni gräver ner plasten och överväger att montera en sarg på långsidan för extra vindstabilitet.

 Solig platsSol och skugga
Plantorna lever av solens energi och grundregeln är att man vill få så mycket sol som möjligt i tunnelväxthuset. Därför är det optimala att bygga växthuset i nord/sydlig riktning så att långsidorna vätter mot öster/väster. På så vis fångarna man dagens första strålar och växthuset värms upp snabbare.


Vatten & skötsel - närhet till kök
Eftersom ni ska vattna i växthuset morgon och kväll under många dagar på sommaren är det bra om växthuset kan nås med en slang. Går inte det kommer ni få släpa många vattenkannor... När ni väljer plats för växthuset, placera det gärna nära bonings huset så blir det lätt att gå dit en vända när ni behöver lite örter till matlagningen eller för att klippa ett par chilis till grytan!

Tunnelväxthuset blir ofta hjärtat i både köksträdgården och i matlagningen. - Så att ha det nära huset underlättar på många sätt.

tunnelvaxthustunnelvaxthus bildgalleritomaterTomaterbifftomatplacering av tunnelvaxthus 1placering av tunnelvaxthus 2placering av tunnelvaxthus 3placering av tunnelvaxthus 5placering av tunnelvaxthus 6placering av tunnelvaxthus 7


  

Julklappstips

Duratan Flex - Trädgårdshandske i syntet
Duratan Flex - Trädgårdshandske i syntet
229,00 kr
Välj storlek
Välj variant av produkt först
Plantetiketter i mindre storlekar
Vit plantetikett (L6) 15cm - 318g/ca 100st
99,00 kr
Välj storlek
Pro Planter - sämskskinn / hampa
Pro Planter - sämskskinn / hampa
549,00 kr
Välj storlek
Välj variant av produkt först

Utforska våra odlingsprodukter

Växthus

Växthusplast & Markduk

Växthusplast i olika bredder Markduk i olika bredder SkuggvävKålnät & insektsdukSpecialfiberduk & FiberdukAnti hotspot tejp Bågklämmor

Odlingsprodukter

Monteringsdelar & Tillbehör

Dörrar & vädringsluckor Monteringsdelar & skruv Växthusbågar & ståldelarTillbehör för små tunnelväxthus 

Sara Bäckmo om vinterodling i Tunnelväxthus

shipping logo Fraktinformation

För mindre paket betalar ni 99kr i frakt. Skrymmande paket 199kr Växthusen skickas för 599kr Vi levererar även till Norge och övriga EU.

credit card logo Säker e-handel

Payer använder alla de senaste säkerhetsprogrammen med 3d secure. Därför kan ni alltid känna er trygga när ni handlar på vår hemsida.

insta Youtube Följ oss på Instagram & Youtube

Följ oss på instagram för de senaste uppdateringarna och många odlingstips
Följ oss på Youtube för att se alla våra filmer.

Odlingsfilmer från GjordNära

156635

Levererade beställningar

97%

Nöjda kunder

2740

Tunnelväxthus levererade

Utvalda erbjudanden

Bredgrep
Bredgrepen
1990,00 kr
Välj storlek
MudR Barnstövlar
MudR Barnstövlar
390,00 kr
Välj nedan
Välj variant av produkt först
MudR Stövel Grå
MudR Stövel Grå
950,00 kr
Välj storlek
Välj variant av produkt först
MudR Stövel Brun
MudR Stövel Brun
950,00 kr
Välj storlek
Välj variant av produkt först

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.