• Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valuta

The products were added to your cart

The products were added to your cart

Leva 5 x 30m - 150kvm

Leva 5 x 30m - 150kvm

kr
Antal 

Jordankare

kr
 

Dörr & Gavel 1

kr
 

Dörr & Gavel 2

kr
 

Långsida 1

kr
Antal 

Långsida 2

kr
Antal 

icon expand Tunnelväxthus Leva 5 x 30m

Grundfakta
 • Bredd 5m
 • Längd 30m
 • Yta: 150m²
 • Nockhöjd ca 3,6m
 • Antal snedsträvor som ingår i paketet: Till båda gavlarna
 • Ventilation: 1st Sidoupprullning 1st stängd långsida
 • Antal bågar som har repkryss för plasten: 6st

icon expand Aktuell Leveranstid

Normal leveranstid: Just nu tar det ca 1-2 veckor att packa ert växthus. Därefter tar Schenker vid och kör ut inom 3-5 arbetsdagar. Så total leveranstid är i nuläget ca 2-3 veckor. 

icon expand Det här är ett Leva Tunnelväxthus för yrkesodlare

Leva ett komplett växthus.

Leva är ett tunnelväxthus som förutom att vara brett och högt även kan byggas i princip hur långt som helst. Det gör att du kan få ett mycket stort växthus

Ojämn mark - inga problem

Leva Använder samma typ av kraftiga T15 jordankare som våra Växa växthus, Leva 7,5 har dessutom förstärkta jordankare med ännu en T16 jordankarplatta för att ge en riktigt stabil grund att stå på. Den enkla konstruktionen med väggrör som är justerbara i höjdled gör att marken inte behöver vara jämn när du bygger.

Galvaniserat stål 32mm x 2mm

Vi använder samma kraftiga rör i våran Leva som i våra Växa växthus. Rören har en diameter om 32mm och en godstjocklek på 2mm. Det galvaniseras efter bearbetning vilket ger ett extremt bra rostskydd.

GjordNära EVA 200my Växthusplast med Extra repfastsättning

Konstruktionen täcks av vår mycket starka 200my växthusplast med UV-garanti i 5 år. Ungefär var fjärde bågpar sätter man dessutom ett rep i kryss över bågarna vilket håller plasten extra bra på plats hjälper till att spänna plasten på långa växthus. Repfastsättningen gör att Leva tunnelväxthus är väldigt tåliga mot vind. Plasten sätts även fast längs med långsidan i wigglewireskenor. 

Uppvevad sida & optimal ventilation

i Leva Tunnelväxthus så ingår 1 uppvevad sida för att skapa optimal och enkel ventilation även på långa växthus. Det finns också möjlighet att montera in automatiska takluckor som hjälper till när det är som varmast ute eller på våren när det är extra svårt att reglera temperaturen. Den uppvevade sidan görs tät genom generös överlappning av plasten samt plastade första och sista fack i konstruktionen. Den manuella veven är mycket enkelt att rulla upp tack vare bra utväxling.

Skjutdörr som standard

En stor och rejäl skjutdörr ingår som standard i Leva, med möjlighet att även välja till dörr på den andra gaveln.

Det här ingår i paketet

 • Stålstomme av 32 x 2mm galvaniserat stål
 • Dubbel skjutdörr av trä på gavel 1
 • Växthusplast till både tak och gavlar
 • Jordankare T15 med (dubbla T16 plattor på Leva 7,5)
 • Fästen för rep på ca var fjärde båge
 • Bågklämmor för att fästa plasten på gavlarna
 • Upprullad sidoventilation på 1 långsida
 • Snedsträvor till båda gavlarna . Mittensnedsträvor på modeller över 30meter (Leva 7,5)
 • Innerstag för att stabilisera bågen

Stabil och stark konstruktion

Alla bågarna sitter ihop med 3 metallstag i nock och minst 5 wigglewireskenor på långsidorna. Dessutom ingår snedsträvor till båda gavlarna på samtliga modeller.

Leva Tunnelväxthus för yrkesodlare - Egenskaperleva tunnelvaxthus for yrkesodlareleva tunnelvaxthus for yrkesodlare 4leva tunnelvaxthus for yrkesodlare 1leva tunnelvaxthus for yrkesodlare 2leva tunnelvaxthus for yrkesodlare 3leva tunnelvaxthus for yrkesodlare 4leva tunnelvaxthus for yrkesodlare 5

icon expand Filmer om GjordNära Leva Tunnelväxthus

icon expand Inför ditt köp

icon expand Byggbeskrivning 

icon expand Garantier

Växthusen är mycket tåliga mot väder vind och slitage. Här är en lista på vilka garantier och hållbarheter som gäller för växthusen.

 • 5year anti uv
  Växthusplasten 5års UV-garanti, normal hållbarhet ca 6-9 år.
 • galvanisering
  Stommen är galvaniserad efter bearbetning. 
  Garanti: Rostfri i 12 år. Hållbarhet ca 20-50 år.
 • ntr svanskt trä
  Virke: Trädelar, så som dörrar och luckor är gjorda av svenskt impregnerat virke. Hållbarhet ca 10-20 år.
 • vindgarranti
  Vind: Växthusen klarar utan problem vindar upp till 24m/s så länge vinden är på utsidan av tunneln.
 • Snö garanti
  Snö: Växthusen tål en hel del snö, men då det är svårt att uppskatta snöns vikt så rekommenderar vi att hålla växthusen fria från snö vintertid.

icon expand Bygglovsdokument

Kontakta oss för bygglovsdokument

icon expandLeveransen

Växthuset levereras på pall hela vägen hem till dig med Schenker

När frakten är bokad hos oss så får du ett leveransbesked. Därefter tar Schenker över kontakten med er. Ni får ett SMS där ni kan boka leveransdag. Skulle aktuell dag inte passa så går det bra att ringa Schenker och byta dag. Schenker kör inte alla dagar på alla områden, så ibland måste man anpassa sig efter deras körschema. Frakten med Schenker brukar ta 3-9 dagar.

Pallkragarna som växthuset packas i passar mycket bra att återanvända som odlingskragar. Pallen går att bygga ett enkelt planteringsbord av.

Pallen har måtten 150cm x 80cm x ?
Höjden beror på hur stort växthus ni har beställt, men runt 100cm eller mer är inte ovanligt.
Vikten varierar mellan 600-1500kg

Hämta på lagret

Du kan också hämta din leverans på lagret i Rockhammar. Du får då fraktfritt och 400kr rabatt på växthuset (värde totalt 999kr). Du kan beställa växthuset som vanligt på hemsidan, men ange i kommentaren att du önskar hämta på lagret. Växthus hämtas enklast och säkrast med en släpvagn. Vi ställer då på pallen med växthuset och du kan spänna fast det med spännband.

icon expandFAQ - Vanliga frågor

Behöver jag bygglov för tunnelväxthus?
Kanske. För att få ett 100% klart besked så ring till byggnadsnämnden i din kommun och fråga. Det kan gälla olika regler för detaljplanerat och icke detaljplanerat område. Gäller det primärproduktion så bör ni kunna få bygglov på er gård.

Läs mer här. Vi hjälper er gärna (kostnadsfritt) med bygglovsritningar på växthusen om ni vill söka bygglov för ert GjordNära tunnelväxthus. Tänk på att kommunen kan ha handläggningstid för bygglov - så starta processen i tid.

Kontakta oss på info@gjordnara.se

Hur klarar tunnelväxthusen blåsigt väder?
Våra växthus är starka och tål väldigt mycket, och det är ovanligt att det händer något. Men i de fall då plasten har skadats har det ofta berott på att en dörr eller fönster har blåst upp och vinden har kommit in i växthuset, och det har blivit en "ballongeffekt". Placera växthuset så du har en långsida åt det håll det blåser från mest. Vi brukar rekommendera att man gräver ner plasten runt om växthuset, ev. fäster den med några extra bågklämmor. Se också till att plasten inte fladdrar utan att den är ordentligt sträckt. Förankringen kan också vara en bra idé att titta över, jordankare + ankarplattor brukar vara en bra kombination om man bor på en blåsigare plats. Och såklart att man ser till att dörrar och eventuella vädringsluckor är ordentligt stängda så inte vinden kan komma in den vägen. Väntas det in en ordentlig storm och man vill vara på den säkra sidan, så kan man också montera ner plasten. Ni kan läsa mer om hur växthuset står emot väder här.

Kan man ha på plasten på växthuset på vintern?

Visst kan man det, så länge man håller plasten ren från snö. Borsta av snö från taket. Man kan också försiktigt putta av snön från taket från insidan av växthuset med en mjuk borste. Ni måste också se till att det inte bildas vallar på växthusets sidor som trycker plasten inåt. Se till att skotta runt växthuset så att all snö som trycker plasten inåt på sidorna kommer bort. Var försiktig med skyffeln när ni är nära plasten.

Övriga Frågor

Kolla in vår FAQ för alla övriga frågor här

icon expandSmarta Tillbehör